Hoeveel kan ik besparen met een pelletkachel?

Hoeveel u kunt besparen op uw stookkosten met een pelletkachel hangt natuurlijk van uw verbruik af. De pelletkorrels hebben een hogere warmteopbrengst per euro dan gas. Het wordt echter interessanter als we kijken hoe de gasprijs is opgebouwd. Deze bestaat namelijk naast de verbruikskosten en BTW ook uit Energiebelasting, heffingen en vastrecht.

energielabel a+

Bespaar op uw stookkosten

De prijs van gas is in de afgelopen vijftien jaar verdrievoudigd. We zien nu misschien een lichte daling maar op de langere termijn kunt u verwachten dat de prijs van gas verder zal toenemen.  Als we het vastrecht buiten beschouwing nemen komt het tarief per M3 gas aldus milieucentraal (pijldatum 2015/2016) neer op 62 cent incl. alle heffingen. Bij een gemiddeld verbruik van 1500 M3 gas per jaar komt dit neer op een rekening van €930,-. Dit geldt voor een gemiddeld huishouden. Bij grotere losstaande woningen kan dit al snel het dubbele zijn.

De houtpellets waar de kachels op branden zijn niet belast met heffingen en daardoor een stuk goedkoper. Dezelfde hoeveelheid warmte produceert u met houtpellets ca 40% voordeliger. Bij een gemiddeld verbruik komt dit neer op €372,- per jaar.

Grotere (losstaande) woningen hebben over het algemeen een hoger energie verbruik. Gemiddeld goed voor zo’n 2450 M3 aan gas. Bij dit verbruik kan met houtpellets ruim €600,- per jaar bespaart worden.

Hoe zit het dan met de aanschafwaarde?

Natuurlijk zijn er ook aanschafkosten en onderhoudskosten waardoor u binnen enkele jaren uw investering terugverdient hebt en kunt genieten van een hoog rendement zonder dat u het milieu belast. Ook bied de overheid een subsidieregeling voor het financieren van een kachel. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Deze financiering bedraagt voor een pelletkachel minimaal €500,-. Pelletkachels met vloeistof minimaal €1400. En voor een biomassaketel krijgt u minimaal €2500 voor een ketel tot en met 40 kW.

Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet de kachel aan een aantal eisen voldoen. Al onze pelletkachels en de BIODOM pelletketels die wij leveren voldoen aan al deze eisen.

Wilt u meer weten over onze tarieven?
Vraag direct een offerte aan of bel: 06-2417 0446