OEG plaatcollectoren 2plus en 4plus

Met gepatenteerde warmtegeleidingstechnologie

Bij de OEG plaatcollectoren wordt gebruik gemaakt van de gepatenteerde warmtegeleidingstechnologie om de absorptiebuis met de absorber te verbinden. De bijzondere voordelen van warmtegeleidingstechnologie in termen van prestaties, duurzaamheid en optiek worden hieronder in detail beschreven:

Vermogen:

Bij warmtegeleidingstechnologie wordt de koperen absorptiebuis volledig omsloten door de absorptieplaat en de speciale aluminium warmtegeleidingsplaat. Het hierdoor verkregen maximale contactoppervlak, resulteert in een 360° warmteoverdracht naar de koperen absorptiebuis. De warmtegeleidingsplaten, geleiden extra de warmte van de absorptieplaat tussen de buizen effectief naar de betreffende absorptiebuis. Hierdoor zijn OEG 2plus en 4plus collectoren bijzonder efficiënt.

Optiek:

Naast de technische voordelen, zorgt de warmtegeleidingstechnologie bovendien voor een bijzonder aansprekend collectordesign. De warmtegeleidende plaat verstijft de absorptieplaat, wat leidt tot een uiterst maatvaste absorber met een bijzonder vlakke ondergrond zonder glooiingen en zonder schending van de zeer selectieve absorptiecoating.Vermogen: Bij warmtegeleidingstechnologie wordt de koperen absorptiebuis volledig omsloten door de absorptieplaat en de speciale aluminium warmtegeleidingsplaat. Het hierdoor verkregen maximale contactoppervlak, resulteert in een 360° warmteoverdracht naar de koperen absorptiebuis. De warmtegeleidingsplaten, geleiden extra de warmte van de absorptieplaat tussen de buizen effectief naar de betreffende absorptiebuis. Hierdoor zijn OEG 2plus en 4plus collectoren bijzonder efficiënt.

Duurzaamheid:

De warmtegeleidingstechnologie is in vergelijking met standaard absorberverbindingen bijzonder goed bestand tegen corrosie. Dit is, voor deze techniek op de markt werd gebracht, door uitgebreide functietests en duurtesten bevestigd:

  • Zoutneveltest 480 uur / 720 uur / 1000 uur conformDIN EN ISO 9227
  • Luchtvochtigheid / vorsttest conform DIN EN 61215
  • Temperatuur-cyclus-test 2000 uur conform PR-148
  • Betrouwbaarheidstest conform DIN EN 12975-2

Samenvatting van de voordelen:

  • Hoge warmteoverdracht (omsluiting van de absorptiebuizen door warmtegeleidende platen)
  • Duurzaamheid in functie en ontwerp (beste corrosieweerstand)
  • Uitstekende optiek (uniek plat absorptieoppervlak)

De gepatenteerde warmtegeleidingstechnologie:

Garandeert een maximale efficiëntie van de warmteoverdracht door 360°-omsluiting van de absorptiebuis.

Wilt u meer weten? Vraag dan een offerte aan

Een van onze medewerkers helpt u graag verder met het beantwoorden van uw vragen

Deel ook uw mening

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 beoordelingen, gemiddeld: 4,78 uit 5)
Loading...