OEG hygiëneboiler

De voordelen van vers water-technologie voor noodzakelijke hygiëne

 

Vers en warmwater is een essentieel onderdeel van het leven. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk voor directe consumptie, koken, douchen of handen wassen. Tapwater in de gewenste hoeveelheid en temperatuur beschikbaar hebben is een van de belangrijkste verworvenheden van de moderne samenleving.

Het wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd, dat dit water ook hygiënisch is. Conventionele drinkwatervaten waarin een groot volume verwarmd water voor een langere periode wordt opgeslagen, voldoen echter niet altijd aan deze eis.

Om energie-technische redenen zijn tegenwoordig drinkwatervaten met grote afmetingen, een lage opslagtemperatuur en een thermische gelaagdheid gebruikelijk (b.v.: een verwarmingssysteem met een warmtepomp en thermische Solarenergie ondersteuning). Deze factoren bevorderen echter, de vorming van een sedimentlaag onderin het vat, waardoor een ideale voedingsbodem voor bacteriën (zoals Legionella) ontstaat. Onder andere daarom is de in de OEG hygiëneboilers toegepaste zoetwatertechnologie zo geschikt voor de waterhygiëne.

OEG hygiëneboilers voldoen aan de nieuwste thermische en waterhygiëne-eisen. De structuur verschilt fundamenteel t.o.v. de gebruikelijke, grootvolume wateropslagsystemen. In hygiëneboilers scheidt een ingebouwde RVS spiraalbuis het drink- van het verwarmingswater en dient gelijktijdig als een krachtige buiswarmtewisselaar. Daarmee worden de voordelen van een buffervat gecombineerd met de voordelen van een doorstroomverwarmer. Het verwarmingswater wordt gebruikt als de feitelijke warmteopslag terwijl het tapwater alleen door de RVS spiraalbuis stroomt wanneer er daadwerkelijk behoefte is aan warm tapwater. De consument heeft hierdoor te allen tijde hygiënisch schoon vers-water op de gewenste temperatuur ter beschikking.

OEG hygiëneboilers zijn zeer veelzijdig. Er kunnen verschillende warmtebronnen – of een combinatie van warmtebronnen – worden gebruikt om warmte op te slaan. OEG produceert hygiëneboilers zonder of met verschillende aantallen buiswarmtewisselaars. Hierdoor kan bijvoorbeeld in de variant met een buiswarmtewisselaar, een Solarsysteem naast de traditionele verwarming, eenvoudig worden toegepast.

OEG hygiëneboilers zijn verkalking- en onderhoudsarm. De RVS spiraalbuis in de boiler is onderhevig aan temperatuurafhankelijke lengte, diameter en drukveranderingen. Door de resulterende bewegingen kan kalk niet hechten aan de RVS spiraalbuis en wordt weggespoeld. Door warmwaterbereiding in een RVS spiraalbuis is het niet nodig om een anode te plaatsen en hoeft deze dus ook niet periodiek te worden vervangen.

OEG hygiëneboilers zijn energiezuinig. Alle boilers in de maten van 150 tot 500 liter worden met een efficiënte 50 mm PU-schuimisolatie geleverd. Vanaf 800 liter opslagcapaciteit wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardige 100 mm PES fleece-isolatie. Hierdoor wordt warmteverlies tot een minimum beperkt.

OEG hygiëneboilers zijn solide, duurzaam en veilig. De gebruikte hoogwaardige materialen zoals staal, en RVS zorgen ervoor dat OEG boilers bijzonder duurzaam en betrouwbaar zijn. Op alle OEG hygiëneboilers geven wij daarom 10 jaar garantie (bij installatie en onderhoud door de installateur).

OEG hygiëneboilers kunnen zonder, met één of twee royale buiswarmtewisselaar(s) worden besteld.

Verkrijgbaar in de maten 150–5.000 liter.

Algemene technische gegevens:

Vat:

  • Staal S235JR
  • Max. bedrijfsdruk: 3 bar, max. bedrijfstemperatuur: 95 °C

Tapwaterwarmtewisselaar:

  • RVS 1.4404 (AISI 316L) •
  • Max. bedrijfsdruk: 6 bar, max. bedrijfstemperatuur: 95 °C

Buiswarmtewisselaar (indien aanwezig):

  • Staal P235TR1
  • Max. bedrijfsdruk: 10 bar, max. bedrijfstemperatuur: 130 °C

Isolatie:

  • Alle vaten tot 500 liter met vaste, geschuimde 50 mm PU-hardschuim-isolatie (λ= 0,023 W/(m K)) of op aanvraag met verwijderbare 50 mm PES-fleece-isolatie (λ= 0,038 W/(m K)) •
  • Alle vaten vanaf 800 liter met verwijderbare 100 mm PES-fleece-isolatie (λ= 0,038 W/(m K))

Wilt u meer weten? Vraag dan een offerte aan

Een van onze medewerkers helpt u graag verder met het beantwoorden van uw vragen

Deel ook uw mening

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 beoordelingen, gemiddeld: 4,18 uit 5)
Loading...